Liglerin Başlama Tarihiyle İlgili Karar Meclis Gündeminde!
Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), Corona Virüs salgını nedeniyle ara verilen liglerin 12 Haziran’da yeniden başlayacağını duyurdu. TFF’nin liglerin oynanması kararına tepkiler yükselirken, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç konuyu TBMM gündemine taşıdı.
TFF normalleşme süreci kapsamında Corona Virüs salgını nedeniyle ara verilen liglerin 12 Haziran’da yeniden devam edeceğini açıkladı.
Temasa dayalı futbol oyununda müsabakalar oynanırken ya da antreman yapılırken zincirleme şekilde bulaşma riski bulunan Covid-19 virüsüne karşı tedbirlerin ne kadar işe yarayacağı tartışma konusu olurken, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, henüz kötü bir tablo ile karşılaşmadan iktidarı uyardı ve kamuoyu adına cevap bekleyen soruları TBMM gündemine getirdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Ali Öztunç, şu sorulara yanıt aradı;
Corona virüs pandemisi nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun Süper Lig, TFF 1., 2. ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) 12-13-14 Haziran’da başlayacağını açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonun bu kararı sonrası salgınla mücadelenin sekteye uğrayacağı ve hastalığın yayılmasını arttıracağı yönünde ciddi endişeler oluşmaktadır.
Buna istinaden;
- Coronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinin 12-13-14 Haziran’da başlayacağı kararını alan Türkiye Futbol Federasyonu, bu kararı açıklamadan önce Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulundan olumlu görüşü almış mıdır.
- TFF bu kararı almadan önce, futbol kulüpleri, teknik direktörler ve futbolcuların görüşlerini almış mıdır?
- Birebir temasın en yoğun olduğu bu spor dalında futbolcuları nasıl korumayı düşünüyorsunuz, ne gibi tedbirler alacaksınız? Oynamak istemeyen futbol kulüpleri için herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır?
- Sadece futbol için bu kararın alınmasının sebepleri nedir? Maçların oynanması kararında yayıncı kuruluşun bir etkisi olmuş mudur? Diğer branşlarla ilgili bir düzenleme olacak mıdır?