Afşin’in bir kaç noktasında bulunan ve açtığında 15 gün ömrü bulunan ancak coğrafi yapısı göz önünde bulundurulduğunda İlçemiz Afşin’de farklı noktalar da aralıklarla toplamda 30 gün gibi bir zamanda görebileceğiniz Ters Laleler her geçen yıl artan ziyaretçi akınına uğruyor.
Afşinli Fotoğraf Sanatçısı Halit Afşin Aksu’da geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Ters Laleler de anlatımlı bir çekim gerçekleştirdi.
Halk arasında Ağlayan Gelin olarak bilinen Ters Lalelerin içerisinde çekimler yapan Aksu, Orta Toroslar olarak adlandırılan Binboğa Dağlarının Doğu yamaçlarındayız. Buranın Coğrafi yapısından dolayı Ters Lalenin Anadolu Coğrafyasında ki en Batı’da ki yerindeyiz. Gördüğünüz gibi vadinin ortasında milyonlarca Ters Lale adeta Lale tarlasını andırıyor. İçerisinde bulunduğumuz alanda ki Laleler tam olarak açmış,daha aşağıdakiler geçmiş en yukarıdakiler ise henüz açmamış. Ters Lale halk arasında Ağlayan Gelin olarak adlandırılan endemik bir bitki türüdür. Daha çok Hakkari,Van,Adıyaman civarında yetişiyor olarak bilinir. Oysa ki Kahramanmaraş’ın Afşin ve Ekinözü İlçelerinde de yetişir. Biz de şu anda Afşin İlçesinin Binboğa Dağlarının Doğu yamaçlarında bulunan Ters Laleleri ziyarete geldik. Endemiz bir bitki olması dolayısı ile koruma altındadır ve sökülmesi zarar verilmesi yasaktır dedi.
Ters Laleler bu sene de yerli ve yabancı ziyaretçileri,doğaseverleri,doğa derneklerini ve fotoğrafçıları ağırladı.